Carina Eriksson Bright Magic Design

CARINA ERIKSSON


Konstnär, utbildad naturvetenskaplig illustratör på MDH Eskilstuna Sverige och utbildad mönsterdesigner hos Bonnie Christine, USA.

OM MIG


Jag är autodidakt konstnär, utbildad illustratör med inriktning naturvetenskap vid Mälardalens Högskola i Sverige, och utbildad mönsterdesigner hos Bonnie Christine i USA.  Som konstnär har jag jobbat i många olika tekniker. Både akryl, akvarell, tusch och blyerts. I dessa tekniker har jag jobbat med många noggranna detaljer. Jag undervisar både på målarkurser och kalligrafikurser.


De senaste åren har jag utvecklat en helt egen teknik med smält vax på skivor av glas. Denna teknik är en vidareutveckling av Encaustic art. Men jag har både bytt ut det traditionella underlaget och verktyget. Mina vaxmålningar ligger till grund för mina mönsterkollektioner. I min webbshop finns nu många vackra plagg och andra spännande produkter. Välkommen in där.Watercolor painting by Carina Eriksson
Horser by Carina Eriksson
Strawberries in watercolor by Carina Eriksson

MAKALÖS MAGI


Mina vaxmålningar är grunden till all min mönsterdesign. Motiven föreställer egentligen ingenting.

Bara en vacker form i fascinerande färger. Det finns inte heller något upp eller ned. 

Melted waxcolors


Ur min vaxkonst på glas föds makalös magi. Färger, former och obestämbara ting skapas helt intuitivt i det smälta vaxet på glaset framför mig.

Wax painting


Med känsla och djup tonar jag in på den  intention som jag vill att målningen skall förmedla. Jag låter sedan vaxet formas och flöda fritt över glaset. 

Pattern


Välkommen in i min magiska värld av former, färger och makalösa motiv som binds samman genom skira kopplingar till mönster utan slut.